Sarere

Long Wikipedia

Sarere i nambasikis de bilong wik.

Long sampela kantri (olsem Amerika na Inglan), wik i stat long Sande, na Sarere i nambaseven de bilong wik, o de bihain tru bilong wik.

Nem Sarere i kam long Tok Inglis Saturday. Bipo bipo tru, dispela i min Saturn’s Day, o de bilong masalai, o got, ol i kolim Saturnus long Tok Latin. Tok Latin, em i tok bilong Roma bipo bipo tru. Saturnus i masalai bilong Roma long dispela taim.

Narapela de bilong wik olgeta i gat tok de insait long en. Tasol Sarere i no gat de insait long en. Ating bikos Sarede i hat liklik bilong autim long maus, nau Sarede i kamap Sarere.

Long planti kantri ol i no wok long Sarere. Sarere i hap bilong wiken, o hap bilong wik i no gat wok. Planti singsing na so ol i mekim long nait sarere, bikos i no gat wok long de bihain, o Sande.

Long sampela kantri bilong Islam, o lotu bilong ol Mahomet (olsem Iran na Afganistan), wik i stat long Sarere, na i pinis long Fraide.

Long Judaisim, o lotu bilong ol Juda, Sabat, o de bilong lotuim, em i stat long Fraide long taim san i pundaun, na i pinis long taim san i pundaun long Sarere.